Участие в изожение ХЕМУС 2016 – Отбрана, Антитероризъм и Сигурност

Posted on

IMG_4655   От 25 до 28 май 2016 година на територията на „Международен панаир Пловдив“ се проведе „XII Международна изложба Хемус 2016 за отбрана, антитероризъм и сигурност“, на което Сензорс България имаше възможност да присъства, благодарение на своите партньори от Оптикоелектрон. На техния щанд , заедно с мобилната система за високо ефективно техническо наблюдение MUSON 12 (създадено по специалната поръчка на Дирекция „Гранична Полиция“ към МВР) беше изложен и дронът, проектиран съвместно от двете фирми.

   За първи път беше представена пред широката публика концептуалната визия на S.E.N.S.O.R. OE 1M, която е разработена съвместно с инженерите и проектантите от Оптикоелектрон. Разбира се, не можем да кажем, че това ще е финалната визуална версия на модела, тъй като все още се извършват технологични и аеродинамични тестове. След финализиране на визията се предвижда корпуса да е изработен изцяло от карбон, с цел здравина и олекотяване.

 

IMG_4627IMG_4606IMG_4618

 

 

 

 

 

 

   Голям интерес имаше от представители на различни правителствени и частни организации, желаещи да се запознаят с възможностите и характеристиките на дрона, като всеки бързо успя да намери с какво машината би могла да бъде от помощ в сферата, в която оперира дадената организация.

IMG_4610   За екипът ни, това бяха 4 дни изпълнение с много положителни емоции. Имахме възможност да проведем разговори с различни представители на военни и специализирани служители, както и да обменим опит и контакти с представители от различни R&D компании, от различни области, като в лицето на някои от тях видяхме възможност за бъдещо партньорство и развитие на съвместни разработки.
Радваме се, че проектът предизвиква одобрение и подкрепа от всички, с които имахме възможност да разговаряме на Хемус 2016 и продължаваме напред към следващите предизвикателства с високо дигнати перки.

facebooktwittergoogle_pluslinkedin